English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 6 May 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Ансамбъл „Бисер", Благоевград отбеляза седмия си рожден ден
Ансамбъл „Бисер", Благоевград отбеляза седмия си рожден ден


read in: Български
Ансамбъл „Бисер", Благоевград отбеляза седмия си рожден ден
17 November 2007 - Благоевград, България

Феерия от звуци, багри, танци, усмивки и приповдигнато настроение, младежко дръзновение и неизчерпаем творчески ентусиазъм - всичко това извиращо от вдъхновената българска душевност и традиция – така с едно изречение може да се определи концерта, с който ансамбъл „Бисер" - Благоевград отбеляза седмия си рожден ден на 16 ноември 2007г.

Събитието напълно оправда мотото си: „Концертите събират". Границите между възрастите, границите между фолклорните области в България и границите между държавите паднаха, за да се съберат на една сцена и в една зала няколко поколения българи, водени от любовта към народното изкуство, за да докажат, че българският дух и традиции са живи. С пъстри китки от македонски хора, шопско, дунавско, северняшко, обичаи и песни талантите от ансамбъл „Бисер" дариха препълнената зала. На сцената излязоха възпитаници от всички възрастови групи от предучилищна, начална училищна, средношколска и след училищна възраст, които през тези седем години овладяват и по този начин съхраняват българския танц.
Бяха представени традиционни песни и танци от Охрид през Пиринския край, Враца, Монтана, Велико Търново до Кюстендил. Благодарение на новите технологии в концерта се включиха с танцови изпълнения и поздравления и възпитаници на ансамбъл „Бисер" от Америка, Норвегия, Германия, Франция, както и Студентски фолклорен ансамбъл "Зорница" от София.

От началото до днес през ансамбъла са минали стотици младежи и девойки. Несъмнено заслугата за заразяващата творческа енергия и умението да обединява и предава на поколенията красотата и обаянието на българския фолклор е на основателя и ръководителя на ансамбъл „Бисер" Красимир Низамов. Той и неговите „бисери" ни дават основание да се гордеем, че сме българи, че сме част от една красива, феерична и млада България!

Силвия Домозетска



back
print
send to friend
Balkanfolk Team

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Rachenik
Kulskoto
Djinovsko
Strandjansko horo
Pulevsko horo
Raka
Djinovsko
Tejkoto
Neda voda nalivala
Chapraz




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map