English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 28 March 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал


read in: Български
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал
4 April 2012 - София

За първи път тази година София ще стане домакин на Международен детски фолклорен фестивал, който ще се проведе на 27 и 28 април. На фестивала на една сцена ще застанат деца от различни държави на света, които ще представят по свой колоритен и неподправен от емоции начин фолклора на своите страни.

„Международен детски фолклорен фестивал –София” няма конкурсен характер, в него ще участват около 300 деца на възраст от 8 до 14 години от пет държави – Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Франция и България. Освен тях възможност за изява ще имат и най-малките любители на българските фолклорени ритми и напеви. В деня на откриването /27-и април/ в ранния следобяд на две сцени ще се представят детски градини от няколко столични общини – район „Изгрев” и район „Младост”. По същото време на откритите сцени, в кв. Младост 3 и кв. Изгрев, ще се проведе и пленер за детска рисунка, на гостите от станалия вече традиционен кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, на тема „Танци на народите”.

От българска страна ще участват около 10 колектива, сред които: Детски градини от район „Младост” и район „Изгрев”, школата на народната певица Кремена Станчева при НЧ „Добри Чинтулов”, детски състав „Софиянчета”, ДТА „Сълзица”, група за народни танци към 144 СОУ „Будители”- София, Детско танцово студио „Хорце”, Детска танцова школа „Фолклорика”, Детски танцов състав „Огнените”, Детски танцов състав „Звездица” – гр. Сандански, Детски танцов състав „Кремиковче” и Детско-юношески танцов ансамбъл /ДЮТА/ „Зорница” - София.

В програмата са предвидени концерти в няколко столични квартала на открити / Младост 3, Изгрев и Лозенец/ и закрити сцени / Дружба 1 – Общински културен институт ДК „Искър”/.

За двата фестивални дни 27 и 28 април е предвидена разнообразна програма. Фестивалът има за цел да развива и популяризира детското фолклорно творчество; да спомага за осъществяването на международен обмен (изкуство без граници) на групи от различни етноси, религии и култури; да обогати културните прояви в различните общини на гр. София и региона. Идеята е той да стане ежегоден форум за среща на културното детско фолклорно богатство на народите. За удобството на участниците се погрижиха и от парк-хотел Москва, в който ще бъдат посрещнати част от чуждестранните групи.

Организатор на фестивала е Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал - София”, а съорганизатор - ДЮТА „Зорница” – София. В организацията на фестивала участие ще вземат доброволци, родители, приятели и съмишленици. Фестивалът се реализира със съдействието на: Столична Община, СО район „Младост”, СО район „Изгрев”, Общински Културен Институт „Искър”, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, парк-хотел „Москва”, Ес Комуникейшън, Сани-Конс, ДТД – подвижна авто-работилница, Комета III, Балканфолк, „Бовани”.

Медийни партньори: Фолклор БГ, Stand.bg, Edna.bg, Metromedia, Метрополитен ЕАД, радио „Веселина”.

Официален сайт на фестивала - www.festivalsofia.com Сайт на ДЮТА „Зорница” - detsata.zornitsa.com

За контакт: Милена Цанкова Тел: +359 889 927697 e-mail: milena.tzankova@gmail.com  web: www.festivalsofia.com



back
print
send to friend
Ivailo Parvanov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Rachenik
Sivi grivi
Glavinishko horo
Sedem stapki
Divotinsko horo
Zalyubila malka moma
Rachenitsa na horo
Varnensko horo
Rachenitsa na horo
Vangeliyo, gizdava devoyko




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map